kredietverzekering nieuws publicaties

Nieuws & Publicaties

Nieuws

Auto-industrie in de frontlinie van de overgang naar een CO²-vrije economie

15/11/2022

De strijd om leiderschap en innovatie in metalen en technologieën woedt, en de wereldwijde stakeholders zijn in een felle concurrentiestrijd verwikkeld. Meer in ons artikel.

meer lezen

Lithium: grootschalige industriële mogelijkheden, maar beperkt aanbod op middellange termijn

07/11/2022

Nu de omschakeling naar elektrische of waterstofvoertuigen meer dan ooit onder de loep wordt genomen, wordt lithium een strategische grondstof van vitaal belang.

meer lezen

Barometer Q3 2022: Sterk bbp-resultaat zorgt voor stabiele landenrisicobeoordeling Nederland

13/10/2022

De versnelde stijging van de inflatie als gevolg van de omhoog geschoten Europese gasprijs geeft reden tot slechte economische vooruitzichten. Kredietverzekeraar Coface verlaagt opnieuw meerdere landenrisicobeoordelingen. Nederland houdt als één van de weinige landen in West-Europa zijn A2-beoordeling vast.

meer lezen

Een koude rilling over de wereldeconomie - Barometer Q3 2022

12/10/2022

Naast de gevolgen van de oorlog in Oekraïne geven de wereldwijde monetaire verstrakking en de vele beperkingen van de Chinese groei sombere vooruitzichten. Op korte termijn lijkt de economie in een regime van "stagflatie" terecht te komen, waarin bijna geen groei en snel stijgende prijzen naast elkaar bestaan. Ondertussen wordt de mogelijkheid van een wereldwijde recessie duidelijker.
In deze context stelt Coface zijn bbp-groeiprognoses en zijn beoordelingen per land en per sector in het algemeen neerwaarts bij. Bekijk ze!

meer lezen

Moody's bevestigt de ratings van Coface en wijzigt de vooruitzichten naar positief

11/10/2022

Het ratingbureau Moody's heeft op 11 oktober 2022 de financiële sterkte score (Insurance Financial Strength Rating - IFSR) voor Coface bevestigd op A2. Het bureau heeft ook de vooruitzichten voor Coface gewijzigd van stabiel naar positief.

meer lezen
Alle nieuwsberichten