kredietverzekering-coface

Voorziening dubieuze debiteuren

Veel ondernemers krijgen op een gegeven moment te maken met dubieuze debiteuren. Zelfs 3% van alle facturen die verstuurd worden blijken achteraf oninbaar te zijn. De kans dat u hiermee te maken krijgt is dan ook erg groot. Gelukkig zijn er ook manieren om deze kans op dubieuze debiteuren te verkleinen.
 
 

Neem dubieuze debiteuren op in uw boekhouding

 
Het is altijd aan te raden om dubieuze debiteuren goed op te nemen in uw boekhouding. Dit doet u door het opnemen van een voorziening dubieuze debiteuren. Voor debiteuren waarbij de kans groot is dat de openstaande facturen oninbaar is, kunt u een voorziening opnemen. Dit is als het ware een potje  waar u het verlies mee kunt opvangen.
 

Dubieuze debiteuren voorkomen

 
U kunt ook voorkomen dat u een voorziening dubieuze debiteuren moet hanteren. Dit kunt u doen door middel van een credit check van uw (potentiële) klanten. Check voordat u met een nieuwe klant in zee gaat of uw nieuwe klant in staat is om de facturen te betalen. Dit kunt u doen door middel van een kredietwaardigheidscheck. Ook is het verstandig om uw huidige debiteurenportefeuille regelmatig te controleren op hun kredietwaardigheid.
 

ZORG VOOR EEN STRAK DEBITEURENBEHEER

 
Met een strak debiteurenbeheer kunt u veel schade voorkomen. Door regelmatig uw klanten te benaderen over hun openstaande factuur kunt u er voor zorgen dat de factuur toch nog op tijd betaald wordt of u kunt andere betalingsmaatregelen treffen. Een vordering die een jaar geleden ontstaan is, is namelijk moeilijker te innen dan een recentere vordering. Bel daarom uw klanten met achterstallige betalingen en stuur regelmatig aanmaningen.
 

UW DEBITEUREN VERZEKEREN BIJ COFACE

 
U kunt uw debiteuren eenvoudig verzekeren met de kredietverzekering van Coface. Met deze verzekering bieden wij u de optie om de kredietwaardigheid van bestaande en potentiële klanten te checken. Daarnaast kunt u uw bedrijf verzekeren verzekeren tegen schade die u oploopt door onbetaalde facturen.
 
Meer informatie over de mogelijkheden van Coface, dé kredietverzekeraar in Nederland? Bekijk onze video. 
Naar boven