kredietverzekering-coface

Wat kost een kredietverzekering?

 
Er zijn diverse soorten kredietverzekeringen die u kunt afsluiten. Zo kunt een kredietverzekering per transactie, per debiteur, per land of een volledige omzetverzekering afsluiten. De kosten van een kredietverzekering zijn dan ook afhankelijk van het soort kredietverzekering dat u wilt afsluiten.
 
 

Hoe berekenen wij de kosten van een kredietverzekering?

 
Coface bepaalt de kosten van een kredietverzekering aan de hand van uw omzet, de spreiding van het risico (het aantal debiteuren, het aantal landen waar u debiteuren gevestigd heeft zitten en de branche waarin u en uw debiteuren opereren) en de afgesproken lever- en betalingsvoorwaarden. Daarnaast kunt u zelf de hoogte van het dekkingspercentage kiezen. Ook worden de kosten van een kredietverzekering berekend op basis van het eventueel afdekken van een aanvullend risico. Denk hierbij aan een politiek risico en contract- of fabricagerisico.
 

Zijn de kosten van een kredietverzekering het waard?

 
Veel bedrijven denken dat het afsluiten van een kredietverzekering erg duur is. Dit is echter niet zo. De meest uitgebreide kredietverzekering in Nederland kost gemiddeld tussen de 0,075% en 0,35% van de omzet. Een factuur van een debiteur die niet wordt betaald kost u vaak meer dan de daadwerkelijke premie van een kredietverzekering. Heeft u onbetaalde facturen met hoge bedragen? Dan heeft u de premie er al snel uit.
 
Wenst u een vrijblijvende premieberekening?  
 
 
Naar boven