kredietverzekering nieuws publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

07/02/2023
Economisch nieuws

Alle Nieuwsberichten

13/02/2023
Economisch nieuws

Coface landen- en sectorrisico's handboek 2023: belangrijkste trends van de wereldeconomie

Coface lanceert de 2023 editie van haar Country & Sector Risks Handbook in een gloednieuw formaat, maar zoals altijd met onze langverwachte landen- en sectorrisicobeoordelingen.

Meer Lezen
08/02/2023
Economisch nieuws

Barometer Q4 2022: Coface zeer optimistisch over Nederlandse economie ten opzichte van andere landen

De zachte herfst en winter hebben ertoe bijgedragen, dat Europa niet in een recessie is beland. Het efficiënter omgaan met beschikbare energiebronnen in alle sectoren en vertraging van de wereldwijde bedrijvigheid deden de rest. Coface heeft als gevolg slechts enkele wijzigingen aangebracht in haar beoordeling van de wereldwijde landenrisico’s. Het Nederlandse landenrisico blijft robuust op peil.

Meer Lezen
06/02/2023
Nieuwsbrief

Coface Country Risk Conference over geopolitieke risico's, stagflatie en energietransitie

De Coface Country Risk Conference 'Exploring risks in an uncertain world' is het jaarlijkse toonaangevende event op het gebied van risicobeheer. Dit jaar op 13 juni 2023 van 13:30 tot 17:00 uur in Fokker Terminal Den Haag.

Meer Lezen
30/01/2023
Corporate Nieuws

COFACE NEEMT NOORD-AMERIKAANSE DATABUREAU REL8ED OVER

Coface kondigt vandaag de overname van het Noord-Amerikaanse databureau Rel8ed aan.

Meer Lezen
15/11/2022
Economisch nieuws

Auto-industrie in de frontlinie van de overgang naar een CO²-vrije economie

De strijd om leiderschap en innovatie in metalen en technologieën woedt, en de wereldwijde stakeholders zijn in een felle concurrentiestrijd verwikkeld. Meer in ons artikel.

Meer Lezen
07/11/2022
Economisch nieuws

Lithium: grootschalige industriële mogelijkheden, maar beperkt aanbod op middellange termijn

Nu de omschakeling naar elektrische of waterstofvoertuigen meer dan ooit onder de loep wordt genomen, wordt lithium een strategische grondstof van vitaal belang.

Meer Lezen
13/10/2022
Economisch nieuws

Barometer Q3 2022: Sterk bbp-resultaat zorgt voor stabiele landenrisicobeoordeling Nederland

De versnelde stijging van de inflatie als gevolg van de omhoog geschoten Europese gasprijs geeft reden tot slechte economische vooruitzichten. Kredietverzekeraar Coface verlaagt opnieuw meerdere landenrisicobeoordelingen. Nederland houdt als één van de weinige landen in West-Europa zijn A2-beoordeling vast.

Meer Lezen
12/10/2022
Economisch nieuws

Een koude rilling over de wereldeconomie - Barometer Q3 2022

Naast de gevolgen van de oorlog in Oekraïne geven de wereldwijde monetaire verstrakking en de vele beperkingen van de Chinese groei sombere vooruitzichten. Op korte termijn lijkt de economie in een regime van "stagflatie" terecht te komen, waarin bijna geen groei en snel stijgende prijzen naast elkaar bestaan. Ondertussen wordt de mogelijkheid van een wereldwijde recessie duidelijker.
In deze context stelt Coface zijn bbp-groeiprognoses en zijn beoordelingen per land en per sector in het algemeen neerwaarts bij. Bekijk ze!

Meer Lezen
11/10/2022
Corporate Nieuws

Moody's bevestigt de ratings van Coface en wijzigt de vooruitzichten naar positief

Het ratingbureau Moody's heeft op 11 oktober 2022 de financiële sterkte score (Insurance Financial Strength Rating - IFSR) voor Coface bevestigd op A2. Het bureau heeft ook de vooruitzichten voor Coface gewijzigd van stabiel naar positief.

Meer Lezen
22/06/2022
Economisch nieuws

Landenrisicobeoordeling Nederland blijft stabiel, gevaar op lagere beoordeling ligt op de loer

De oorlog in Oekraïne, de extreme inflatiecijfers en de hernieuwde lockdowns in China hebben de wereld op zijn kop gezet. Kredietverzekeraar Coface heeft de risicobeoordeling van 19 landen neerwaarts bijgesteld. Slechts 2 landen zijn opgewaardeerd. Nederland ontspringt de dans en blijft stabiel.

Meer Lezen
12/05/2022
Economisch nieuws

Effecten op middellange en lange termijn van de oorlog in Europa op trends in mondiale sectoren: zullen er veerkrachtige sectoren zijn?

Op korte termijn zullen alle sectoren waarvoor Coface sectorrisicoanalyses publiceert in zes regio's wereldwijd de gevolgen ondervinden van de Russische inval in Oekraïne. Welke zijn de meest veerkrachtige sectoren? Lees nu onze volledige studie!

Meer Lezen
28/04/2022
Corporate Nieuws

1ste kwartaal 2022 Financiële resultaten: een sterke start van het jaar met een netto-inkomen van €66,2 miljoen

Coface publiceert haar financiële resultaten voor het eerste kwartaal 2022: een sterke start van het jaar met een netto inkomen van 66,2 miljoen euro.

Meer Lezen
07/03/2022
Economisch nieuws

Economische gevolgen van het conflict Rusland-Oekraïne: Stagflatie in het vooruitzicht

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft onrust gezaaid op de financiële markten en de onzekerheid over het herstel van de wereldeconomie drastisch vergroot. Sinds onze laatste publicatie is de wereld veranderd, als ook de risico's.

Meer Lezen
16/02/2022
Economisch nieuws

Het tij is gekeerd: Laagste risicobeoordeling A1 ligt voor Nederland momenteel niet meer voor het grijpen

PERSBERICHT: HET TIJ IS GEKEERD: LAAGSTE RISICOBEOORDELING A1 LIGT VOOR NEDERLAND MOMENTEEL NIET MEER VOOR HET GRIJPEN

Meer Lezen
11/01/2022
Economisch nieuws

Vooruitzichten Nederland 2022: turend door het oerwoud van economisch nieuws

Coface waagt zich voor 2022 aan voorspellingen over de wereldeconomie, met een specifieke focus op Nederland en Duitsland.

Meer Lezen
07/01/2022
Economisch nieuws

Een onderzoek naar de euro, 20 jaar later

Ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de invoering van de euro in de Europese portemonnee heeft het economisch onderzoeksteam van Coface onderzocht welke macro-economische gevolgen deze verandering heeft gehad.

Meer Lezen
05/01/2022
Corporate Nieuws, Product nieuws

Coface lanceert "GlobaLiner", zijn nieuwe serviceaanbod om beter tegemoet te komen aan de behoeften van multinationals.

GlobaLiner ondersteunt de ontwikkeling van multinationals met een snellere uitgifte van contracten en meer controle over lokale verzekeringspolissen.

Meer Lezen
21/10/2021
Economisch nieuws

Barometer Q3 2021: Trend van lage faillissementen zet door: laagste risicobeoordeling A1 ligt voor Nederland binnen handbereik

Naarmate de Covid-19-situatie begint te verbeteren, met name door de uitvoering van inentingscampagnes, is er een opleving van de consumptie, vooral in de ontwikkelde landen. In de opkomende landen komt het economisch herstel de exportgerichte landen ten goede, maar de dienstenafhankelijke economieën blijven achter. Lees onze diepgaande analyse in onze meest recente landen- en sectorrisicobarometer.

Meer Lezen
28/07/2021
Corporate Nieuws

Coface rapporteert een nettoresultaat van €123,2 miljoen voor het eerste halfjaar en bevestigt daarmee een uitstekende start van het jaar

Omzet: 768 miljoen euro, een stijging van 7,4% bij constante wisselkoersen en perimeter.

Meer Lezen
26/07/2021
Economisch nieuws

Is de hausse in elektrische autometalen duurzaam?

De metalen die in elektrische voertuigen worden gebruikt, zoals lithium, kobalt en koper, staan centraal in de revolutie die momenteel in de auto-industrie plaatsvindt. Maar het onevenwicht tussen vraag en aanbod drijft hun prijzen op, ook al blijft het marktaandeel van elektrische voertuigen bescheiden. In haar laatste analyse voorziet Coface geen grote veranderingen in deze prijstrends voor de komende twee jaar.

Meer Lezen
Naar boven