kredietverzekering nieuws publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

21/11/2023
Economisch nieuws

Alle Nieuwsberichten

23/11/2023
Economisch nieuws

Duitse metaalindustrie: Negatieve vooruitzichten, maar verrassend positief betalingsgedrag

Ondanks de uitdagingen die we in onze laatste publicatie beschrijven, is het betalingsgedrag in de metaalsector - contra-intuïtief - in de loop der jaren verbeterd volgens de resultaten van onze jaarlijkse Duitse betalingsenquêtes.

Meer Lezen
08/11/2023
Economisch nieuws

Frankrijk: langere en frequentere betalingsachterstanden, met kleine bedrijven in de vuurlinie

De verslechtering van de betalingsgewoonten van bedrijven in Frankrijk wordt weerspiegeld in de insolventiecijfers, met een onbetwistbare stijging sinds het begin van het jaar die zelfs de niveaus van voor de crisis overtreft. Lees nu meer.

Meer Lezen
27/10/2023
Economisch nieuws

Raad voor samenwerking van de Golf: Een echte winnaar van de wereldwijde economische tegenwind?

Na een vertraging in 2023, voornamelijk als gevolg van lagere energieproductie en -prijzen, zal 2024 naar verwachting een jaar van hogere economische groei worden voor de landen van de Samenwerkingsraad van de Golf (GCC), omdat de prijzen sinds de zomer stijgen, na enkele maanden van pessimisme over de wereldwijde vraag naar olie. Maar niet alle landen zijn gelijk...

Meer Lezen
28/09/2023
Corporate Nieuws

COFACE SA: Moody's verhoogt Coface's belangrijkste werkmaatschappij naar A1 IFSR, stabiele vooruitzichten

Het ratingbureau Moody's heeft op 28 september 2023 de financiële sterkte beoordeling (Insurance Financial Strength Rating - IFSR) voor Coface verhoogd van A2 naar A1. Het bureau heeft ook de vooruitzichten voor Coface gewijzigd van positief naar stabiel.

Meer Lezen
26/09/2023
Corporate Nieuws, Product nieuws

Coface lanceert API Portaal, een nieuw digitaal platform gewijd aan API-oplossingen

Dit portaal biedt klanten van Coface een complete reeks API-oplossingen die door Coface zijn ontwikkeld. Dit stelt hen in staat zijn diensten, expertise en unieke gegevens rechtstreeks in hun bedrijfsecosysteem te integreren. Dit initiatief illustreert de bereidheid van Coface om zijn klanten meer connectiviteit te bieden via geavanceerde digitale oplossingen die zijn ontworpen om het beheer van kredietrisico's te optimaliseren.

Meer Lezen
12/09/2023
Economisch nieuws

Betalingsenquête Duitsland 2023: op de weg terug naar de slechte oude tijd

Hoewel het betalingsgedrag zelfs na deze verslechtering relatief goed blijft, zijn bedrijven erg pessimistisch over hun zakelijke vooruitzichten.
Lees meer in onze volledige nieuwsbericht.

Meer Lezen
14/08/2023
Product nieuws

Faillissement van 2,59 miljard dollar van Yellow: Impact en insolventietrends onderzocht

Yellow, het op twee na grootste vrachtwagenbedrijf in de VS, liet een aanzienlijke schuld van 2,59 miljard dollar achter en haalde in augustus de krantenkoppen door faillissement aan te vragen, waardoor 30.000 werknemers op straat kwamen te staan en het bedrijf aankondigde zijn activiteiten te zullen staken.

Meer Lezen
10/08/2023
Corporate Nieuws

Coface bevestigt zeer goede start van het jaar met nettoresultaat eerste halfjaar van €128,8m

Coface bevestigt zijn zeer goede start van het jaar met een nettoresultaat van €128,8 miljoen over het eerste halfjaar en een rendement op het eigen vermogen van 14,3% op jaarbasis.

Meer Lezen
03/08/2023
Corporate Nieuws, Product nieuws

Naar een meer voorspellend risicobeheer met Data Science

Coface maakt gebruik van geavanceerde Data Science technologieën zoals Artificial Intelligence, Machine Learning en voorspellende analyses om beter te anticiperen op commerciële risico's ten behoeve van haar klanten.
Klik voor meer informatie.

Meer Lezen
19/07/2023

El Niño, een gevaar voor de wereldwijde landbouw

Het weerfenomeen El Niño, dat in de tweede helft van 2023 terugkeert, zal de gevolgen van de klimaatverandering nog versterken. De prognoses van Coface wijzen op grote onzekerheden voor bepaalde landbouwgrondstoffen (granen, suiker, palmolie, citrusvruchten) op de middellange termijn en aanzienlijke risico's voor de voedselzekerheid in bepaalde regio's van de wereld. Lees hier ons persbericht.

Meer Lezen
12/07/2023
Economisch nieuws

Houdbaarheid van schuldpositie in Afrika opnieuw onder de aandacht

De opeenvolgende schokken in verband met de COVID-pandemie en de oorlog in Oekraïne hebben een duidelijk negatief effect gehad op de Afrikaanse economieën. Ze hebben belangrijke structurele zwakheden aan het licht gebracht, gematerialiseerd en zelfs verergerd. Overmatige schuldenlast en voedselonzekerheid, met hun economische, politieke en sociale vertakkingen, zijn de belangrijkste kenmerken. Lees ons persbericht hierover hier.

Meer Lezen
06/07/2023
Economisch nieuws

Transportsector: Herstel zet in voor luchtvervoer

Hoewel de wereldwijde macro-economische vooruitzichten onzeker blijven, heeft de transportsector in de meest recente Coface Barometer het hoogste aantal risicobeoordelingen laten optekenen.
Lees nu de analyse van onze expert.

Meer Lezen
03/07/2023
Economisch nieuws

Azië betalingsenquête: bedrijven ervaren minder betalingsachterstanden

De Azië betalingsenquête biedt inzicht in ongeveer 2.300 bedrijven in de regio Azië-Pacific. Aziatische bedrijven ervaren minder betalingsachterstanden en zijn vrij optimistisch ondanks de vele tegenwind.

Meer Lezen
30/06/2023
Corporate Nieuws, Product nieuws

"Schuld tegen de natuur": Coface biedt herverzekering in grootste deal in de geschiedenis!

Coface heeft deelgenomen aan de herverzekering van het financiële pakket voor het project voor het behoud van de Galapagos-eilanden in Ecuador, de grootste schuldenruil ten gunste van het behoud van de biodiversiteit.
Lees er meer over.

Meer Lezen
27/06/2023
Product nieuws

Hoe Coface geavanceerde Data Science gebruikt om bedrijven te helpen

Kunstmatige intelligentie, massale gegevensanalyse, Machine Learning, voorspellende analyses en modellering, Deep Learning en beeldverwerking... Coface gebruikt een heleboel geavanceerde Data Science-technologieën om nieuwe oplossingen voor haar klanten te ontwerpen.

Meer Lezen
26/06/2023
Economisch nieuws

Landbouwgrondstoffen onder druk

Hoge productiekosten, handelsspanningen en toegenomen weerrisico's zullen de komende maanden blijven wegen op de wereldwijde landbouwproductie.
Lees onze vooruitzichten voor de agrofoodsector

Meer Lezen
25/05/2023
Corporate Nieuws

Coface belooft zijn ecologische voetafdruk te verkleinen

Coface heeft duidelijke doelen gesteld op het gebied van sociale en milieuverantwoordelijkheid (MVO), met name voor de directe en indirecte uitstoot van broeikasgassen, met de eerste mijlpaal in 2025.

Meer Lezen
13/02/2023
Economisch nieuws

Coface landen- en sectorrisico's handboek 2023: belangrijkste trends van de wereldeconomie

Coface lanceert de 2023 editie van haar Country & Sector Risks Handbook in een gloednieuw formaat, maar zoals altijd met onze langverwachte landen- en sectorrisicobeoordelingen.

Meer Lezen
08/02/2023
Economisch nieuws

Barometer Q4 2022: Coface zeer optimistisch over Nederlandse economie ten opzichte van andere landen

De zachte herfst en winter hebben ertoe bijgedragen, dat Europa niet in een recessie is beland. Het efficiënter omgaan met beschikbare energiebronnen in alle sectoren en vertraging van de wereldwijde bedrijvigheid deden de rest. Coface heeft als gevolg slechts enkele wijzigingen aangebracht in haar beoordeling van de wereldwijde landenrisico’s. Het Nederlandse landenrisico blijft robuust op peil.

Meer Lezen
07/02/2023
Economisch nieuws

Van excessief pessimisme naar excessief optimisme - Coface Barometer Q4 2022

2023 begint met goed nieuws op macro-economisch gebied. Ten eerste heeft Europa de lang verwachte recessie afgewend. Ten tweede wekt het vooruitzicht van een opleving in China in de tweede helft van het jaar ook hoop voor de wereldeconomie. In deze context zijn de risicobeoordelingen van Coface slechts licht gewijzigd, met 5 wijzigingen voor landenrisico's en 16 wijzigingen voor sectorrisico's. Ontdek welke dat zijn in onze laatste Barometer.

Meer Lezen
Naar boven