kredietverzekering nieuws publicaties

Verzeker je inkomsten met een kredietverzekering

Verzeker je inkomsten met een kredietverzekering
Ook als u vooraf de betrouwbaarheid van uw klanten heeft gecontroleerd, is het mogelijk dat de door u verzonden facturen niet worden betaald. U heeft zelf al geld uitgegeven aan deze klant en kunt hierdoor verlies lijden. Deze gemiste inkomsten kunt u voorkomen met een kredietverzekering. Dan betaalt de verzekering de kosten als de klant de rekening niet kan betalen. Als de klant niet wil betalen, wordt er niet betaald.
 
 
De verschillende soorten kredietverzekeringen
Eén transactieverzekering kan handig zijn als u van tijd tot tijd een zeer hoog bedrag van de klant krijgt. Heeft u een debiteur van wie u regelmatig grote bedragen ontvangt, dan kunt u per debiteur (cliënt) de mogelijkheid van een kredietverzekering overwegen. Werkt u voornamelijk met één of meerdere landen? Dan kunt u in elk land een verzekering afsluiten. Een omzetverzekering is de meest uitgebreide en meest voorkomende kredietverzekering. Uw volledige omzet is verzekerd tegen niet-betalende klanten.
 
 
Betalingsproblemen voorkomen
Een kredietverzekeraar kan u ook helpen betalingsproblemen te voorkomen. Kredietverzekeraars verzamelen gegevens rechtstreeks van bedrijven en de betalingservaring die andere aanbieders met uw (potentiële) klant hadden. Al deze informatie kunt u opvragen in een rapport of advies voordat u zaken doet met een specifieke klant. Daarnaast geven kredietverzekeraars (zoals kredietagentschappen) ook een credit rating (rating), waarmee u snel kunt zien hoe waarschijnlijk uw klant de factuur kan betalen. Ook kan een kredietverzekeraar u ondersteunen bij het incasseren van schulden, wat druk legt op klanten die (structureel) niet op tijd betalen.
Met een verzekering hoeft u zich geen zorgen meer te maken over openstaande betalingen. Uiteindelijk loopt u als ondernemer op dit gebied geen risico meer. U hoeft hier dan ’s nachts ook niet meer wakker van te liggen. Bereken op Coface wat een kredietverzekering voor uw organisatie gaat kosten en voorkom dat u inkomsten mis loopt.
Naar boven