kredietverzekering nieuws publicaties

Welk nieuws valt er te melden?

04/02/2020
Economische Publicaties

Alle Coface Publicaties

04/02/2020
Economische Publicaties

Landenrisicobeoordelingen - februari 2020

De nieuwe editie van de landenrisicobeoordelingen. Bekijk, download en print de kaart met 162 landen beoordeeld door Coface.

Meer Lezen
04/02/2020
Economische Publicaties

Landen- & Sectorrisico Barometer: kwartaalupdate 4e kwartaal 2019

World trade in the face of political and environmental change.

Meer Lezen
13/12/2019
Economische Publicaties

De wereldwijde auto-industrie heeft met verscherpte regulering een steil pad te gaan

De mondiale auto-industrie heeft te maken met een aantal problemen, waaronder uitgebreidere en striktere regels tegen milieurisico’s tegen de achtergrond van een vertraging van de mondiale economie. De autoverkoop bevindt zich in een neerwaartse trend en de onzekerheid is voelbaar.

Meer Lezen
13/12/2019
Economische Publicaties

Aantal bedrijfsfaillissementen in Frankrijk: minder in aantal, maar groter in omvang

Het aantal bedrijfsfaillissementen in Frankrijk is in de eerste tien maanden van het jaar met 3,3% gedaald. Na een moeilijk eerste kwartaal, met name als gevolg van de gevolgen van de "gele vest"-beweging, zijn ze sinds mei 2019 gestaag gedaald. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat het aantal bedrijfsinsolventies over het hele jaar, voor de vierde keer op rij, zal dalen. Coface verwacht echter een licht herstel van het aantal faillissementen in 2020 (+0,9%), voor ongeveer 52.000 procedures, voornamelijk als gevolg van de verwachte vertraging in de bouwsector, die in 2019 grotendeels te wijten was aan openbare werken.

Meer Lezen
17/10/2019
Economische Publicaties

Sectorrisicobeoordelingen - oktober 2019

13 belangrijke sectoren beoordeeld wereldwijd. De beoordelingen van Coface zijn gebaseerd op meer dan 70 jaar ervaring.Financiële gegevens gepubliceerd door beursgenoteerde ondernemingen uit 6 geografische regio’s.
5 Financiële indicatoren die in aanmerking worden genomen: omzet, winstgevendheid, nettoschuldgraad, cashflow en onbetaalde facturen zoals waargenomen door onze risk managers.

Meer Lezen
17/10/2019
Economische Publicaties

Landenrisicobeoordelingen - oktober 2019

De nieuwe editie van de landenrisicobeoordelingen. Bekijk, download en print de kaart met 161 landen die door Coface zijn beoordeeld.

Meer Lezen
17/10/2019
Economische Publicaties

Vooruitzichten agri-food sector: hoe ziet de toekomst eruit in een door protectionistische spanningen gekenmerkte mondiale economie?

De landbouw- en levensmiddelensector staat centraal in de huidige handelsspanningen, met name die tussen de VS en China, en in de sector doet zich een domino-effect voor, met name door neerwaartse trends bij de prijzen van belangrijke landbouwproducten, zoals sojabonen.

Meer Lezen
24/09/2019
Economische Publicaties

Nederland: Wat is het geheim van de Nederlandse internationale handel?

In 2018 stond Nederland nummer zes op de wereldranglijst van goederenexporteurs. Wat de dienstenuitvoer betreft stonden de Nederlanders in 2015 op de achtste plaats. Als percentage van het bbp stond de Nederlandse uitvoer in 2015 op de derde plaats (Ierland en Zwitserland stonden net iets hoger). De tijden zijn echter veranderd ...

Meer Lezen
03/09/2019
Bedrijfspublicaties

Coface: A world of trade

Wij geloven dat handel de drijvende kracht is achter waardecreatie en stabiliteit op wereldwijde schaal, maar het is een risicovolle en complexe wereld daarbuiten. Daarom is het onze taak om u te helpen de juiste beslissingen te nemen, zodat u uw bedrijf kunt laten groeien zonder verstoringen. Omdat elke markt uniek is, zijn er twee essentiële dimensies in hoe we werken: expertise en behendigheid. Onze medewerkers staan ​​klaar, bereid en in staat om te helpen in meer dan 100 landen waar Coface u kan ondersteunen.

Meer Lezen
01/08/2019
Economische Publicaties

Arabische golfstaten: door krappe financiële situatie voor bedrijven, neemt belang alternatieve financieringsvormen toe

Ondanks economische groei in alle landen die deel uitmaken van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten, de GCC, is de monetaire en financiële situatie er krapper dan voor 2015. Voor bedrijven blijft toegang tot kapitaal een van de belangrijkste problemen, met name voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s). De groei van de kredietverlening heeft zich in de regio dankzij de hogere olieprijs enigszins hersteld, maar ligt nog steeds lager dan het historische gemiddelde.

Meer Lezen
04/07/2019
Bedrijfspublicaties

Sector risicobeoordelingen - juli 2019

13 belangrijke sectoren wereldwijd beoordeeld. De beoordelingen van Coface zijn gebaseerd op meer dan 70 jaar ervaring en op de financiële gegevens gepubliceerd door beursgenoteerde ondernemingen uit 6 geografische regio's. 5 Financiële indicatoren die in aanmerking worden genomen: omzet, winstgevendheid, nettoschuldgraad, cashflow en onbetaalde facturen zoals waargenomen door onze risk managers.

Meer Lezen
04/07/2019
Economische Publicaties

De spanningen in de handel keren terug naar de voorhoede van de wereldeconomie - Barometer landen- en sectorrisico's

Het eerste deel van 2019 werd gekenmerkt door een daling van de wereldhandel, die volgens onze prognoses over het hele jaar zal afnemen (-0,7%), ondanks een licht herstel dat voor de tweede helft van 2019 wordt verwacht.

Meer Lezen
04/07/2019
Economische Publicaties

Landen risicobeoordelingen - juli 2019

De nieuwe uitgave van de landenrisicokaart. Bekijk, download en print de kaart met 161 landen die zijn beoordeeld door Coface.

Meer Lezen
21/05/2019
Economische Publicaties

Na-aper wordt voorloper: een nadere blik op de 5G-ambities van China

Op het gebied van 5G-technologie is China snel uitgegroeid tot een grote speler. Dat is te danken aan de strategie van de overheid, die achter de grote investeringen in onderzoek en ontwikkeling staat. Deze nieuwe technologie maakt deel uit van het “Made in China 2025”-initiatief, waarmee China de topsectoren zelfvoorzienend wil maken.

Meer Lezen
18/04/2019
Economische Publicaties

Landen Risicobeoordelingen - April 2019

De nieuwe editie van de landenrisicokaart. Bekijk, download en print de kaart met de 161 landen die Coface heeft beoordeeld.

Meer Lezen
18/04/2019
Economische Publicaties

De grote industriële rotatie zet zich voort - Barometer van de landen- en sectorrisico's

De tekenen van de wereldwijde economische vertraging bleven zich begin 2019 opstapelen: bedrijven hebben veel minder vertrouwen dan een jaar geleden en de wereldhandel vertoont tekenen van vermoeidheid.

Meer Lezen
02/04/2019
Economische Publicaties

Latijns-Amerika: De Braziliaanse en Mexicaanse olie-industrie: tegengesteld beleid?

Terwijl de wereldwijde oliemarkt waarschijnlijk volatiel blijft, zullen tegen die achtergrond de twee grootste Latijns Amerikaanse economieën - Brazilië en Mexico - op de middellange termijn naar verwachting belangrijke wijzigingen aanbrengen in hun energiebeleid.

Meer Lezen
07/02/2019
Economische Publicaties

Infographic - Sector Risicobeoordelingen - januari 2019

Download de infographic - Sector Risicobeoordelingen - januari 2019

Meer Lezen
07/02/2019
Economische Publicaties

Wereldeconomie: de industrie hapert

Ondanks de vele obstakels die de mondiale groei in 2018 moest overwinnen (politieke risico’s van velerlei aard, zeer volatiele grondstoffenprijzen, aanbodbeperkingen in geavanceerde economieën, om er maar een paar te noemen) kon deze het groeipercentage van 2017 (3,2%) handhaven.

Meer Lezen
05/02/2019
Economische Publicaties

Landenrisicobeoordelingen - januari 2019

Landenrisicobeoordelingen - januari 2019

Meer Lezen
Naar boven