kredietverzekering-coface

Bedrijfsinformatie

Wist u dat 25% van de faillissementen het gevolg is van onbetaalde vorderingen? Bent u op dit moment op de hoogte van de financiële situatie van uw klant of toekomstige zakenrelatie(s)? Vertrouwen op uw intuïtie kan prettig zijn, maar mag het ook de basis vormen van uw financiële besluiten? Binnen onze visie is kredietinformatie cruciaal bij het nemen van de juiste beslissingen.
 
 

Een snelle toegang tot ZEER betrouwbare kredietinformatie

 
 
Vandaag de dag verandert uw handelsomgeving in een snel tempo en kunt u mede hierdoor behoefte hebben aan snelle toegang tot betrouwbare en uitgebreide kredietinformatie. Een kredietrapport kan u hierbij zeker ondersteunen.
 
Coface Business Information helpt u bij de behoefte naar zeer betrouwbare en unieke kredietinformatie om zo de concurrentie een stap voor te zijn in een mondiale economie. Coface is namelijk ook een kredietverzekeraar. Hierdoor beschikken wij over unieke kredietinformatie waar geen ander bedrijf over beschikt. Onze experts zijn namelijk dagelijks bezig met het: verzamelen, verwerken en analyseren van wereldwijde financiële data waarmee wij ook de bij Coface verzekerde klanten beschermen tegen het risico op niet- betaling. Het voordeel van deze uitgebreide kredietinformatie van Coface is dat u zich kunt richten op het bouwen van zakenrelaties gebaseerd op up-to-date feiten.
 
 

Wat staat er in een kredietrapport van Coface?

 
Om kredietinformatie over een bedrijf op te vragen kun je een kredietrapport aanvragen. Bij Coface kunt u kredietinformatie opvragen voor een bedrijf door middel van een eenmalig kredietrapport, maar ook door middel van monitoring producten, waarbij de kredietwaardigheid van een bedrijf continue in de gaten wordt gehouden.
Wanneer u een kredietrapport bij Coface aan vraagt, dan ontvangt u een nuttig kredietrapport wat gebruikt kan worden als naslagwerk. Hierin vindt u een digitale verzameling van gegevens waarin snel informatie opgezocht kan worden over de kredietwaardigheid van een bedrijf. Dit is informatie gebaseerd op cijfers uit het verleden. Deze informatie is vrijwel voor iedereen beschikbaar.
 
Wanneer u over up-to-date kredietinformatie wilt beschikken en een melding wilt ontvangen over de wijziging van de kredietwaardigheid van een bedrijf dan kunt u het beste kiezen voor een monitoring product. Bij Coface vindt u drie verschillende monitoring producten.
 
1.       DRA monitoring
Een DRA monitoring staat voor Debtor Risk Assessment (DRA). Hierbij geeft Coface als het ware een rapportcijfer aan een onderneming. De DRA score die Coface aan een onderneming toekent is een credit-rating van 0 op 10. Deze score geeft weer in hoeverre een onderneming de komende 12 maanden aan de betalingsverplichting kan voldoen. Mocht dit cijfer veranderen, dan wordt u hier direct van op de hoogte gebracht. De DRA-score is een rechtstreekse vertaling vanuit de Coface database. Deze database wordt door ons gebruikt om de kredietwaardigheid van een bedrijf in te schatten.
 
2.       @-rating monitoring
Het @-rating monitoring product is als het ware het broertje van het DRA monitoring product. Hierbij ligt dezelfde analyse namelijk aan ten grondslag. Een DRA is een rating op basis van een score van 1 t/m 10. Een @-rating is een rating op basis van een kredietadvies. Een @-rating score is dan ook een score van €0,- tot €100.000,-. Hierbij geven we een kredietadvies voor het bedrag dat u zou kunnen leveren aan een klant tot €100.000,-. Bij dit rapport is er sprake van een bepaalde doorloop. Coface houdt deze klant dan ook in de gaten en mocht er iets wijzigen, dan krijgt u hier ook direct bericht van.
 
3.      Customized Credit Opinion monitoring
De Customized Credit Opinion monitoring is een uitgebreidere en verder reikende versie van de @-rating monitoring. U kunt hierbij namelijk zelf het bedrag aangeven waarvoor u zou willen leveren aan bedrijf. Dit zijn vaak bedragen boven de €100.000,-.  Vandaar dat het ook een custom kredietadvies is. Een risico-analist van Coface beoordeelt de aanvraag handmatig. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van de expertise van Coface. De eerdergenoemde DRA is een onderdeel van de terugkoppeling wanneer u een Customized Credit Opinion aanvraagt.
Bij het kredietrapport krijgt u dus eenmalig een rapport. U kunt hierbij kiezen voor een snapshot of een uitgebreid rapport. Bij een snapshot ontvangt u een korte versie van het kredietrapport, waardoor u in vogelvlucht meer informatie kunt bekijken over een bedrijf. Bij een uitgebreid kredietrapport ontvangt u wat uitgebreidere informatie over het bedrijf, zoals een uitdraai van het management of u kunt zien of het bedrijf bijvoorbeeld onderdeel is van een grotere organisatie.
 
Bij het kredietrapport krijgt u dus eenmalig een rapport. U kunt hierbij kiezen voor een snapshot of een uitgebreid rapport. Bij een snapshot ontvangt u een korte versie van het kredietrapport, waardoor u in vogelvlucht meer informatie kunt bekijken over een bedrijf. Bij een uitgebreid kredietrapport ontvangt u wat uitgebreidere informatie over het bedrijf, zoals een uitdraai van het management of u kunt zien of het bedrijf bijvoorbeeld onderdeel is van een grotere organisatie.
Kennis is macht
Meer informatie over kredietrapporten?
Neem dan contact op met Coface Nederland via:
 
076-5737171 of marketing-netherlands@coface.com
 
Verbeter uw creditmanagement met Coface als business partner.

iCON: het digitale platform voor bedrijfsinformatie

Zoek informatie over uw zakelijke partners
Rapporten, Credit opnions, alles wat u nodig heeft om nieuwe, betrouwbare klanten en zakenpartners te vinden.