kredietverzekering-coface

Credit Check

Bij een credit check wordt er gekeken naar de kredietgeschiedenis van een bedrijf. U kunt een credit check laten uitvoeren wanneer u overweegt om met een (nieuwe) klant in zee te gaan. Is deze nieuwe klant in staat om uw facturen te betalen en is het hierdoor een betrouwbare zakenpartner? Ook voor uw huidige klanten is het verstandig om een kredietwaardigheidscheck uit te voeren, want ook een betrouwbare zakenpartner kan in de financiële problemen raken.
 
 

welke aspecten worden bekeken bij een credit check?

 
Bij een credit check worden verschillende aspecten van een bedrijf bekeken. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar de rechtsvorm van het bedrijf, de sector waarin het bedrijf actief is, de betalingsgegevens van het bedrijf bij BKR en andere bedrijven, de financiële gegevens, de frauderisicofactoren en de betrouwbaarheid. Bij frauderisicofactoren wordt er gekeken of het bedrijf ooit betrokken is geweest bij.
 

Waarom is een credit check belangrijk?

 
Wanneer u als bedrijf op factuurbasis werkt, dan wilt u zeker weten dat de facturen ook daadwerkelijk betaald worden. Met elke onbetaalde factuur loopt u geld mis. Dit geld had u ook kunnen investeren in de groei van uw bedrijf. Hierbij is een strak debiteurenbeheer ook erg belangrijk, want een slecht debiteurenbeheer kan zelfs leiden tot een faillissement. Daarom is een credit check erg belangrijk. Hiermee meten we hoe groot de kans is dat een bedrijf uw facturen kan betalen. Goed debiteurenbeheer begint immers bij keuzes maken op basis van feiten.
 
Naar boven