kredietverzekering nieuws publicaties
06/04/2022
Bedrijfspublicaties

Universeel registratiedocument 2021

Universeel registratiedocument 2021

Coface publiceert haar universele registratiedocument voor 2021 en houdt vast aan haar ambities die zijn vastgelegd in het strategisch plan "Build to Lead".

75 jaar ervaring en de beste territoriale dekking hebben van Coface een toonaangevende speler gemaakt op het gebied van kredietverzekering en risicobeheer.
De experts van Coface, die de ambitie hebben om de meest flexibele kredietverzekeringspartner in de sector te worden, opereren in het hart van de wereldeconomie en begeleiden ~50.000 klanten bij de ontwikkeling van succesvolle, dynamische en groeiende ondernemingen in 200 landen.

 

key figures 2021

 

 

 

Xavier Durand

"In 2021 opereerden we voor het tweede jaar op rij in een complexe en onzekere omgeving. De COVID 19-gezondheidscrisis hield in de meeste landen over de hele wereld aan, samen met opeenvolgende lockdowns en de wijdverspreide verschuiving naar werken op afstand. In veel landen, waaronder Frankrijk, werden de steunmaatregelen van de overheid verlengd, waardoor de gevolgen van de crisis gedeeltelijk werden verzacht en in sommige landen en sectoren een economische opleving mogelijk werd. Het aantal bedrijfsfaillissementen bleef dan ook het hele jaar door zeer laag, wat leidde tot een recordaantal verliezen.

In deze atypische economische en gezondheidssituatie, en met hevige concurrentie op onze markten, hebben wij onze cliënten ondersteund bij het geleidelijke en gemengde economische herstel. Als gevolg daarvan hebben wij een zeer goede operationele en commerciële prestatie neergezet. Onze resultaten weerspiegelen ons zorgvuldig risicobeheer, gecombineerd met een actief commercieel acceptatiebeleid en de opleving van de activiteit van onze klanten die we sinds het begin van het jaar hebben waargenomen."

 

Xavier DURAND, CEO van COFACE

Deze publicatie downloaden : Universeel registratiedocument 2021 (4,98 MB)
Naar boven