kredietverzekering nieuws publicaties
28/09/2023
Corporate Nieuws

COFACE SA: Moody's verhoogt Coface's belangrijkste werkmaatschappij naar A1 IFSR, stabiele vooruitzichten

Moody's verhoogt de belangrijkste werkmaatschappij van Coface naar A1 IFSR, stabiele vooruitzichten

Het ratingbureau Moody's heeft op 28 september 2023 de financiële sterkte beoordeling (Insurance Financial Strength Rating - IFSR) voor Coface verhoogd van A2 naar A1. Het bureau heeft ook de vooruitzichten voor Coface gewijzigd van positief naar stabiel.

In zijn persbericht benadrukt Moody's dat deze rating een weerspiegeling is van "de toenemende diversificatie van de groep en de verbeterde bewaking en het verbeterde beheer van kredietrisico's, waarvan Moody's verwacht dat ze zullen resulteren in een lagere volatiliteit van de winsten en de verzekeraar beter in staat zullen stellen om een economische neergang te doorstaan. De upgrade weerspiegelt ook het goede kapitalisatieniveau dat de groep sinds 2020 handhaaft en de verbetering van de kwaliteit van de activa."

Daarnaast is de winstgevendheid van Coface de afgelopen vijf jaar zeer sterk geweest, met een gemiddelde combined ratio van 71% tussen 2018 en 2022.

Moody's is ook van mening dat "de groep sinds 2016 zijn risicomonitoringprocessen heeft verbeterd en proactiever is geweest om zijn risicoportefeuille aan te passen. Hoewel winstvolatiliteit een kenmerk zal blijven van de kredietverzekeringsindustrie, verwacht Moody's dat de volatiliteit gematigd zal blijven."

Tot slot onderstreept het ratingbureau in zijn outlook dat deze "stabiele outlook de verwachting van Moody's weerspiegelt dat Coface een Solvency II-ratio van meer dan 180% zal handhaven, een leverage ratio van minder dan 30% en dat de groep zijn acceptatie- of activarisicobereidheid niet significant zal verhogen."

 

Phalla Gervais, Chief Finance & Risk Officer, licht toe:

"We zijn erg blij met de upgrade van Moody's naar A1. Dit beloont het werk van de Coface-teams en erkent het hoge niveau van dienstverlening aan onze klanten. Het is ook een erkenning van de flexibiliteit en veerkracht van Coface, evenals de kwaliteit van het risicobeheer, die de kern vormen van onze cultuur en expertise. Coface ligt op koers om haar Build to Lead strategisch plan uit te voeren en bereidt actief het volgende hoofdstuk voor dat op 5 maart 2024 zal worden gepresenteerd."

Naar boven