kredietverzekering-coface

Single Risk Cover

Een kredietverzekering voor individuele kapitaalgoederen

Single Risk Cover is een kredietverzekering voor met name grotere projecten van individuele kapitaalgoederen, zoals de productie, levering en installatie van installaties, machines of onderdelen. Het omvat niet alleen de export, maar ook binnenlandse projecten.
Bulkorders zijn bijzonder lucratief, maar ook risicovol. Want als leverancier maakt u vaak vóór levering ook reeds aanzienlijke kosten. Ook verplichtingen uit opdrachten aan onderaannemers kunnen, indien uw opdrachtgever niet betaalt, leiden tot een liquiditeitsprobleem voor uw onderneming. Het Single Risk Cover contract beschermt u tegen deze en vele andere risico's en verzekert u tegen niet-betaling als gevolg van individuele kapitaalgoederen transacties. 
 
Uw risico als leverancier begint niet pas bij de levering of bij aanvang van de aflossingsperiode. Ook het uitblijven van betaling van uw klant tijdens de productiefase kan desastreus zijn. Dit geldt vooral als uw opdrachtgever bij betaling middels "letter of credit" insolvent raakt en u als exporteur geen documenten (bijvoorbeeld "Bill of Lading") meer kunt ontvangen.
Naar boven