kredietverzekering nieuws publicaties
28/09/2021
Economische Publicaties

Is de mondiale detailhandel weer normaal geworden?

Coface Focus: Is de mondiale detailhandel weer normaal geworden?

De activiteit van de detailhandel is door COVID-19 getroffen door sociale afstandsmaatregelen en sluiting van winkels. Het effect van de pandemie op de detailhandel verschilt echter van land tot land.

Hoewel sommige landen in 2020 met een lagere detailhandelsverkoop te kampen hadden, was het effect in sommige economieën nihil en in Noord-Europese landen zelfs positief.

De gevolgen verschillen naargelang de segmenten, waarbij kledingwinkels het zwaarst getroffen werden. Ondanks het grotere gebruik van e-commerce en na een piek in het tweede kwartaal van 2020, is het effect van de pandemie op dit segment moeilijk te beoordelen omdat het van land tot land verschilt: terwijl de e-handel in 2020 is toegenomen, lijkt het aandeel ervan in Canada en begin 2021 in de Verenigde Staten gedeeltelijk te zijn gedaald.

Over het algemeen zal COVID-19 waarschijnlijk een beperkte impact hebben op de detailhandel en de meest getroffen segmenten zullen zich naar verwachting herstellen zodra de situatie verbetert. Verstoringen van het vrachtvervoer over zee, die bevoorradingsproblemen en een hogere inflatie veroorzaken, kunnen echter een belemmering vormen voor het herstel van de detailhandelssector in 2021.

 

 

 

 

 

 

Deze publicatie downloaden : Is de mondiale detailhandel weer normaal geworden? (621,50 kB)
Naar boven