kredietverzekering nieuws publicaties
13/12/2019
Economische Publicaties

De wereldwijde auto-industrie heeft met verscherpte regulering een steil pad te gaan

De wereldwijde auto-industrie heeft met verscherpte regulering een steil pad te gaan

De mondiale auto-industrie heeft te maken met een aantal problemen, waaronder uitgebreidere en striktere regels tegen milieurisico’s tegen de achtergrond van een vertraging van de mondiale economie. De autoverkoop bevindt zich in een neerwaartse trend en de onzekerheid is voelbaar.

Bovendien wordt de regelgeving in de hele wereld strenger. Europa, de VS en de staat Californië in het bijzonder voeren strengere normen in, en regelgevers op andere grote markten voor de autosector volgen. Als gevolg daarvan wordt de winstgevendheid van autobedrijven aangetast. Zij moeten investeren in auto's die voldoen aan de veranderende wensen van hun klanten, terwijl door te voldoen aan striktere regels, zoals bijvoorbeeld voor de productie van auto's met een lagere emissie, hun kosten toenemen.

Tenslotte zal de autosector, die zal proberen om niet achterop te raken, veranderen door nieuwe spelers zoals Google Waymo en Tesla, die zich naast historische traditionele partijen op de markt voegen, en door een golf van fusies en overnames.

 

Download de publicatie (Engels):

 

 

 

 

 

Deze publicatie downloaden : De wereldwijde auto-industrie heeft met verscherpte regulering een ste... (919,24 kB)
Naar boven