kredietverzekering nieuws publicaties
19/11/2019
Ondernemingsnieuws, Product nieuws

De nieuwe digitale interface van Coface voor brokers: Broker Portal

Coface launches its Broker Portal, a digital tool for its brokers

Het Broker Portal is een digitaal platform voor de assurantietussenpersonen (brokers) van Coface en beschikbaar in de 42 landen waar de Cofacegroep aanwezig is. Door de moderne en intuïtieve opzet kunnen brokers hun bedrijf optimaal managen. Het portal werd ontwikkeld door Coface. Doel was om door hoogwaardige service een optimale tevredenheid bij brokers te realiseren.

 

Beter management van het klantenbestand

Het Broker Portal is een enkelvoudig, centraal toegangspunt voor informatie uit het ecosysteem van Coface, dat op de meeste devices (computers, tablets enz.) non-stop bereikbaar is. Dankzij het portal hebben brokers nu een beter overzicht van en meer informatie over hun klanten. Dit vereenvoudigt de bedrijfsvoering en de dagelijkse werkzaamheden wat betreft het management van het klantenbestand, en krijgen brokers ook meer ondersteuning vanuit de teams van Coface.

 

Kwaliteitsinformatie voor klanten

Door het Broker Portal hebben brokers nu toegang tot informatie met hoge toegevoegde waarde, een gevolg van de uitgebreide inspanningen om de kwaliteit van de informatie bij Coface te verbeteren. De ontwikkeling van het nieuwe portal heeft de informatie die Coface heeft over wereldwijd 50.000 klanten aanzienlijk verbeterd. Ook is de betrouwbaarheid van de informatie verhoogd. Dit betekent dat een broker die een contract voor meerdere landen met ons heeft, toegang heeft tot alle informatie in zijn klantenbestand in bijna 100 landen wereldwijd. In de verzekeringssector is dat nog niet eerder vertoond! “Dit instrument zal een positief effect hebben op het retentiepercentage, want we zullen onze klanten sneller en proactiever van dienst kunnen zijn”, bevestigt Tolga Aktolga, hoofd van TCI Sigorta Brokerligi, partner van de AU Groep in Turkije.

 

 

Ontwikkeld met en voor brokers

Als project dat is ontwikkeld in samenwerking met en ten behoeve van de partners van de Groep in de hele wereld, is het Broker Portal de perfecte illustratie van de geprivilegieerde relatie die Coface met brokers heeft. Tijdens de ontwikkeling testten een aantal bètatesters het instrument om een indruk te krijgen van het gebruik van het portal en om te kijken hoe het portal nog beter aan hun behoeften kon voldoen. “Door het gebruiksgemak en de ergonomie van het Broker Portal hadden we het heel snel in de vingers”, zegt Louis Bollaert, hoofd van Trade Credit, Political Risk, Surety and M&A bij Aon France.

 

Symbool van de transformatie van Coface

“De lancering van het Broker Portal bewijst dat wij brokers, onze belangrijkste partners en ambassadeurs van het Coface-merk, service van het allerhoogste niveau willen verlenen”, zegt Xavier Durand hierover. “Dit initiatief, dat tot stand gekomen is dankzij het flexibele projectmanagement van onze werknemers en internationale partners, is een voorbeeld van de permanente transformatie van Coface.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven