kredietverzekering nieuws publicaties
15/10/2015
Corporate Nieuws

Coface en MKB-Nederland slaan handen ineen

Coface en MKB-Nederland tekenen samenwerkingsovereenkomst

MKB-Nederland en kredietverzekeraar Coface gaan daarom de komende drie jaar een kennispartnerschap aan. Samen zullen de twee een campagne opzetten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 14 oktober jl. hebben algemeen directeur MKB-Nederland, Leendert-Jan Visser, en algemeen directeur Coface, Edwin Busio, een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Op het gebied van financiële huishouding zijn er veel externe factoren waar ondernemers denken geen invloed op te hebben. Zo kunnen economische omstandigheden leiden tot faillissementen, maar kan de ondernemer ook te maken krijgen met wanbetalingen en of producten die niet worden geleverd zoals afgesproken. Een goed ‘debiteurenmanagement’ is noodzakelijk om deze risico’s in te perken. Want ondernemers kunnen veel meer zelf doen dan ze denken. Zoals het nauwkeurig selecteren en beoordelen van klanten, gebruikmaken van de juiste betalingsvoorwaarden en het verzekeren van het leverancierskrediet. Dit werkt ook de andere kant op. Een bedrijf dat zijn financiële huishouding op orde heeft, is een aantrekkelijke zakenpartner.

Een van de onderdelen van de campagne is de Risico Barometer, een scan. Aan de hand van een vragenlijst krijgt een ondernemer inzicht in hoeverre hij zijn risico’s kent en beheerst. Aan het eind volgt er een persoonlijk advies uit. Binnenkort zal de scan worden gelanceerd.

Dit persbericht downloaden : Coface en MKB-Nederland slaan handen ineen (343,21 kB)

Contact


Heeft u vragen?

Neem dan contact op met
Marketing & Communicatie Coface NL via:
marketing-netherlands@coface.com

Naar boven