kredietverzekering nieuws publicaties
30/01/2023
Corporate Nieuws

COFACE NEEMT NOORD-AMERIKAANSE DATABUREAU REL8ED OVER

Coface neemt Noord-Amerikaanse databureau Rel8ed over

Coface kondigt vandaag de overname aan van de Noord-Amerikaanse databureau Rel8ed. De overname brengt nieuwe, rijke datasets en analysecapaciteiten met zich mee, waarvan zowel de handelskredietverzekering van Coface als de klanten en teams voor bedrijfsinformatie van het bedrijf zullen profiteren. 

 

Coface Noord-Amerika en Rel8ed versterken samenwerking

"In het afgelopen jaar, toen we samenwerkten met Rel8ed, heeft het bedrijf laten zien dat het voor Coface en onze klanten over een unieke set capaciteiten beschikt op de Noord-Amerikaanse markt. Daar zijn diepgaande inzichten in het middensegment en kleine bedrijven moeilijk te verkrijgen ", aldus Oscar Villalonga, CEO van Coface Noord-Amerika. Rel8ted heeft een unieke aanpak en methodologie voor het verzamelen van open, openbare en alternatieve gegevensbronnen. Doordat zij deze meenemen, kunnen wij onze database uitbreiden. Uiteindelijk zal het ons in staat stellen om klanten beter te begeleiden die hun krediet- en supply chain-risico's nauwlettend in de gaten moeten houden." 

 

Rel8ed specialist in big data

Rel8ed werd in 2015 opgericht met de steun van Innovate Niagara's incubatorprogramma in Ontario, en heeft kantoren in de VS en Canada. Rel8ed is gespecialiseerd in de integratie, cross-referencing, analyse en inferentie van big data die uit meerdere bronnen worden gehaald. De klanten van Rel8ed variëren van multinationals, overheden en bedrijfsverenigingen.

 

Overname Rel8ed versterkt data-strategie Coface

In 2019 heeft Coface in Parijs een datalab opgericht om data science-technologieën te gebruiken voor het optimaliseren van haar producten, haar risicobeoordelingen en het ontwikkelen van nieuwe diensten. De overname van Rel8ed zal deze aanpak versterken en aanvullen. Klanten van Coface kunnen verbeteringen en uitbreidingen van de bedrijfsinformatieactiviteit van het bedrijf verwachten.

 

Coface verbreedt datamogelijkheden met overname Rel8ed

"Bedrijven hebben niet alleen toegang nodig tot brede gegevensbronnen, maar ook voorspellende analyses en bruikbare inzichten om hun zakelijke beslissingen te ondersteunen”, zegt Thibault Surer, directeur Strategie en Business Development bij Coface. “We zijn blij dat we de experts van Rel8ed bij Coface kunnen verwelkomen. Door hun talenten en vaardigheden toe te voegen aan onze set-up kunnen we onze datamogelijkheden blijven verrijken en het maximale eruit halen voor onze klanten.”

Naar boven