kredietverzekering nieuws publicaties
05/01/2022
Corporate Nieuws, Product nieuws

Coface lanceert "GlobaLiner", zijn nieuwe serviceaanbod om beter tegemoet te komen aan de behoeften van multinationals.

Coface lanceert "GlobaLiner", zijn nieuwe serviceaanbod om beter tegemoet te komen aan de behoeften van multinationals.

Dankzij een uniek internationaal netwerk, een aanwezigheid in meer dan 100 landen en 75 jaar ervaring in het ondersteunen van exporterende bedrijven, begeleidt Coface vandaag meer dan 600 grote klanten en is het de wereldleider op het gebied van kredietverzekering voor multinationals. Coface Global Solutions, met toegewijde organisatiestructuur en teams, werd in 2012 opgericht om dit type klanten een centraal toegangspunt tot Coface te bieden en tegelijkertijd te profiteren van de service en lokale vaardigheden van de teams.

 

Door hun internationale voetafdruk hebben grote ondernemingen te maken met een toenemende complexiteit op het gebied van regelgeving, terwijl hun interne eisen op het gebied van operationele efficiëntie toenemen. In deze nieuwe omgeving heeft Coface besloten een stap verder te gaan in de aanpassing van zijn oplossingen, met de lancering van zijn nieuwe GlobaLiner-aanbod, dat exclusief voor multinationale klanten is ontworpen.

 

Concreet ondersteunt GlobaLiner de ontwikkeling van multinationale ondernemingen met een snellere uitgifte van contracten en een grotere controle over lokale verzekeringspolissen. Dit nieuwe aanbod is gebaseerd op een IT-investering die het gebruik mogelijk maakt van een wereldwijde bibliotheek van clausules, geregistreerd in een honderdtal talen en regelgevingen.

 

"Ons uitgangspunt was het feit dat grote ondernemingen met een wereldwijde aanwezigheid en meerdere dochterondernemingen in het buitenland specifieke behoeften hebben op het gebied van risicobeheer. Ze willen wereldwijd zicht hebben op hun klantenrisico's, maar ze willen ook hun controle optimaliseren met lokaal risicobeheer en zeer gedetailleerde monitoring- en analysetools. Ze hebben een partner nodig die hen begeleidt met vereenvoudigd contractbeheer, inclusief wereldwijd op elkaar afgestemde polissen en clausules voor meer efficiëntie en consistentie in hun risicopositionering. GlobaLiner biedt hen dit gecentraliseerd beheersysteem en de mogelijkheid om wereldwijd te profiteren van een geharmoniseerd aanbod. Onze klanten kunnen het beheer van hun risico's bundelen en profiteren van de Groepsclausules die van toepassing zijn in alle landen waar ze actief zijn", aldus Karine Damman, directeur van Coface Global Solutions.

 

Met deze nieuwe dienst wil Coface zijn internationale klanten blijven ondersteunen door hun commerciële ontwikkeling veilig te stellen en tegelijkertijd hun operationele prestaties te verbeteren. De multinationale partners van Coface zullen profiteren van een versterkte waardepropositie die bestaat uit:

  • een internationaal netwerk dat kredietverzekeringsdiensten aanbiedt in meer dan 100 landen,
  • gespecialiseerde teams van 220 medewerkers in 7 regio's die zich focussen op het beheer van grote programma's,
  • een reeks dashboards voor een scherpe controle van het klantenrisico,
  • een gecentraliseerd systeem voor onderhandeling, en nu contractovereenkomsten die consistenter zijn en meer efficiëntie mogelijk maken.
Dit persbericht downloaden : Coface lanceert "GlobaLiner", zijn nieuwe serviceaanbod om b... (308,41 kB)
Naar boven