kredietverzekering nieuws publicaties
06/02/2023
Nieuwsbrief

Coface Country Risk Conference over geopolitieke risico's, stagflatie en energietransitie

Coface Country Risk Conference 13 juni 2023 Fokker Terminal Den Haag

Jaarlijks landenrisicocongres over actuele economische ontwikkelingen

  • Vooruitblik op de (wereld)economie;
  • Hoe gaan bedrijven om met risicobeheer anno 2023?
  • Inflatie en implicaties voor stabiliteit van het Europese financiële systeem;
  • Verstoringen in de supply chain;
  • Wat is de impact van de transitie naar een duurzame economie?

Risicobeheer

In de huidige economische turbulentie biedt Coface bedrijven inzichten en reflectie tijdens de Country Risk Conference. Coface organiseert de grootste jaarconferentie over risicobeheer in Nederland dit jaar voor de vierde keer.

Op 13 juni 2022 om 13:30 uur komen toonaangevende sprekers uit het bedrijfsleven, van universiteiten en de media bij elkaar in Fokker Terminal Den Haag om alle zakelijke bezoekers bij te praten over de kansen, risico’s en gevolgen van de actuele gebeurtenissen. Het programma wordt binnenkort aangevuld.

 

 

 

vorige editie country risk conference in 2022

Edwin Busio

Edwin Busio, directeur van Coface Nederland: “De economische vooruitzichten blijven uiterst onzeker. Het congresthema ’Managing Risk in a Changing World’ is toepasselijker dan ooit.

Op 28 juni gaan de sprekers tijdens keynotes en rondetafeldebatten economische expertise delen waarmee bedrijven risico’s op (inter)nationale markten beter beheersen en kansen sneller inschatten.”

 

Risico’s

Christiane von Berg

Eerste keynote spreker tijdens de Country Risk Conference is Christiane von Berg, Coface econoom voor de regio Noord-Europa: "Geopolitieke spanningen, verstoringen van de toeleveringsketen, de strijd tegen de pandemie en de inflatie houden aan. Wat betekent dit voor onze landen- en sectorrisicobeoordelingen wereldwijd? Wat zijn de implicaties voor verschillende sectoren en insolventies in Nederland?

 

Haroon Sheikh
Arthur Schellekens

Christiane von Berg's presentatie is de opmaat naar het rondetafelgesprek over de geopolitieke risico’s van het Westen ten opzichte van het Oosten. Wat zijn de gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven? Marcia Luyten, journaliste, econome en dagvoorzitter van de Coface Country Risk Conference interviewt Haroon Sheikh en Arthur Schellekens. Haroon Sheikh is hoogleraar aan de VU, senior wetenschapper bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en verantwoordelijk voor onderzoek naar nieuwe technologieën en veranderende mondiale verhoudingen. Arthur Schellekens is directeur risk van Coface Nederland.

Stagflatie

Harald Benink

"De vraag of de inflatie in de eurozone langere tijd hoog zal blijven, hangt erg af van de onzekerheid of de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren en of deze oorlog verder gaat escaleren", aldus Harald Benink, hoogleraar Banking & Finance aan de School of Economics and Management van Tilburg University en als research associate verbonden aan de Financial Markets Group van de London School of Economics. Harald Benink geeft een actuele lezing over Inflatie en implicaties voor stabiliteit van het Europese financiële systeem.

 

 

Marcia Luyten
Joost Stienen

Ook de aanhoudende gevolgen van de covid-pandemie, met name in China, hebben geleid tot volatiliteit. Marcia Luyten gaat in de tweede rondetafelsessie ‘Supply chain verstoringen - Kantelpunt van de globalisering’ het gesprek aan met Harald Benink en Joost Stienen. Joost Stienen, Executive Vice President Finance van ASML geeft een kijkje achter de schermen van deze wereldwijd hoog innovatieve toeleverancier voor de halfgeleiderindustrie.

Energietransitie

Coface Country Risk Conference 28 juni 2022

Klimaatverandering en geopolitieke invloeden dwingen de wereld meer dan ooit om onafhankelijk te worden van fossiele energie. Keynotespreker Ruud Koornstra: “Ik zie veel paniek over de energietransitie (klimaat, milieu, biodiversiteit, kosten en Poetin). Laten we daarom ook naar vernieuwing kijken. Daar waar Nederland wereldkampioen in is.” Ruud Koornstra is Nationale Energiecommissaris en SDG7-coördinator voor betaalbare en duurzame energie voor iedereen. Hij stond als activistisch ondernemer met Tendris aan de wieg van tal van disruptieve duurzame innovaties en bedrijven, o.a. Oxxio, Lemnis Lighting, NewMotion.

 

Florien Heemskerk
Eric Lucke

Wat zijn de gevolgen voor bedrijven in de transitie naar een duurzame economie? Florien Heemskerk en Eric Lücke bespreken tijdens het laatste rondetafelgesprek een voorbeeld over wat de duurzaamheidstransitie betekent voor je businessmodel. Florien Heemskerk is Manager Finance Operations bij Coolblue. Eric Lücke is directeur Coöperatieve Rabobank & Directeur Energietransitie (EVP).

 

arbeidsmarktkrapte

Mathijs Bouman

Econoom en journalist Mathijs Bouman (Het Financieele Dagblad, Nieuwsuur) sluit de Coface Country Risk Conference op 28 juni 2022 af met de keynote Arbeidsmarktkrapte grootste risico voor bedrijven.

Mathijs Bouman schrijft graag over economie. Maar misschien vertelt hij er nog liever over. In een zaal met mensen die hij aan kan kijken, die kunnen reageren en waarmee hij kan discussiëren. Twee ingrediënten brengt Mathijs in elk geval mee: harde feiten en een gezonde dosis humor!

 

Klik hier voor het volledige programma: COFACE COUNTRY RISK CONFERENCE 28 juni 2022 – Managing Risk in a changing world.

Direct aanmelden

 

Grootste event over risicobeheer in Nederland voor CEO’s, CFO’s, CCO's, CRO's, Financial Directors, Commercial Directors, Credit managers en Treasurers.

 

Reserveer nu kosteloos uw plek. VOL = VOL

Dit persbericht downloaden : Coface Country Risk Conference over geopolitieke risico's, stagflatie ... (1,19 MB)
Naar boven