kredietverzekering nieuws publicaties
27/03/2020
Corporate Nieuws

Beoordeling van de kredietverzekeringssector door Moody's

Beoordeling van de kredietverzekeringssector door Moody's

Op 27 maart 2020 heeft het ratingbureau Moody's de rating van Coface's Insurance Financial Strength (IFS) A2 bekend gemaakt. De outlook voor deze rating is gewijzigd in negatief.

In het kader van de bijstelling van de kredietverzekeringssector verwacht het bureau dat de voortgang van de coronavirusepidemie en de maatregelen die de regeringen hebben genomen om de verspreiding ervan te vertragen, veel druk op de kredietverzekeraars zal leggen.

 

De bevestiging van de A2-rating van Coface weerspiegelt het vertrouwen van Moody's in de veerkracht van de kredietverzekeraars, dankzij hun vermogen om de risico's op korte termijn te herzien én hun financiële stabiliteit. Het onderstreept ook de voorzieningen die door veel regeringen zijn ingevoerd om midden- en kleinbedrijven te ondersteunen, waardoor de kosten voor kredietverzekeraars zouden kunnen worden verminderd.

 

Ter herinnering: eind 2019 profiteerde Coface van een solvabiliteitsratio van 190%, wat hoger is dan het streefcijfer van 155% -175%. Bovendien heeft Coface al heel vroeg in de crisis het risico van zijn investeringsportefeuille, die momenteel voor 22% uit liquide middelen bestaat tegenover ongeveer 7% eind 2019, aanzienlijk verminderd. De daling van de financiële markten heeft dus niet geleid tot een vermindering van de solvabiliteit die groter is dan de door de groep gecommuniceerde gevoeligheden.

 

In deze onzekere periode werkt Coface nauwer dan ooit samen met haar klanten en neemt het meerdere voorzorgsmaatregelen voor haar risicoportefeuille.

 

Het volledige persbericht (Engels) kunt u hieronder downloaden. 

Dit persbericht downloaden : Beoordeling van de kredietverzekeringssector door Moody's (255,02 kB)
Naar boven