kredietverzekering nieuws publicaties
27/06/2023
Product nieuws

Hoe Coface geavanceerde Data Science gebruikt om bedrijven te helpen

Hoe Coface geavanceerde Data Science gebruikt om bedrijven te helpen

Kunstmatige intelligentie, massale gegevensanalyse, Machine Learning, voorspellende analyses en modellering, Deep Learning en beeldverwerking...

Coface gebruikt een hele reeks geavanceerde Data Science-technologieën om nieuwe oplossingen voor haar klanten te ontwerpen.

 

 

BEDRIJFSINFORMATIE: vergelijk DE FINANCIËLE RATIO'S VAN EEN BEDRIJF MET DIE VAN BRANCHEGENOTEN en stuur DE COMMERCIËLE STRATEGIE IN EEN PAAR KLIKKEN bij

Urba Peer groups

Is een bedrijf winstgevender of minder winstgevend dan zijn belangrijkste concurrenten? Hoe verhoudt de schuldratio zich tot vergelijkbare spelers in de sector? Hoe robuust is de financiële structuur? Het Data Lab van Coface heeft peergroups gecreëerd om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten die financiële informatie willen gebruiken om hun klant- en leveranciersketens te beoordelen. De oplossing is ontworpen om een bedrijf te evalueren ten opzichte van haar gelijken op basis van een breed scala aan financiële analysecriteria die in realtime worden vergeleken.

Deze vergelijkende database is gebaseerd op de extractie en verwerking van meer dan 5 miljoen financiële verslagen van bedrijven uit alle regio's en sectoren waar Coface actief is. Het kan worden gebruikt om een ranglijst op te stellen op basis van een reeks criteria, waaronder winstgevendheid, solvabiliteit, sector, geografische locatie, grootte segment...

Deze rangschikking van financiële ratio's (tot 24 ratio's) wordt vervolgens visueel en dynamisch vertaald in Urba360, het nieuwe informatieplatform van Coface. Bedrijven moeten tegenwoordig meer doen dan alleen toegang krijgen tot grote gegevensbronnen om hun ontwikkelingsstrategie te sturen. Daarom kunnen onze klanten peergroups gebruiken om te profiteren van nieuwe gekwalificeerde gegevens en informatie over relevante inzichten die gemakkelijk te benutten zijn.

 

ECONOMISCHE INZICHTEN: EEN DYNAMISCH ANALYTISCH DASHBOARD EN UNIEKE INFORMATIE VOOR HET ANTICIPEREN OP RISICO'S EN HET ZOEKEN NAAR INVESTERINGSKANSEN

Klanten van Coface zijn vaak op zoek naar gegevens en analyses over wereldwijde economische trends om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over hun ontwikkelingsstrategie en het beheer van risico's voor klanten en leveranciers. Coface heeft in deze behoefte voorzien met de productie van Economische Inzichten, waarin al haar economische informatie en beoordelingen aan haar klanten worden verstrekt.

 

 

Economic Insights - country risk

Deze oplossing is gebaseerd op de Economische Inlichtingen en Bedrijfsinformatie van Coface en kan worden gebruikt om risico's in meer dan 160 landen en 13 sectoren in te schatten. Deze dynamische dashboards zijn gebaseerd op een uitgebreide analyse van de gegevens en statistieken die door de economen van Coface wereldwijd worden geproduceerd.

 

Dankzij Economische Inzichten kunnen klanten van Coface: 

  • De economieën van verschillende landen analyseren om hun investeringen te sturen.
  • Snelle kruisanalyses maken op land- en sectorniveau en leveranciers vergelijken om te helpen bij strategische besluitvorming en supply chain management.
  • Politieke risico's of macro-economische omstandigheden beoordelen die van invloed kunnen zijn op de winstgevendheid van een bedrijf en of een zakelijke beslissing de juiste is.
  • Bedrijfsrisico's meten op hun ontwikkeling in specifieke regio's of economische sectoren.
  • De scores en beoordelingen van Coface opnemen in hun eigen besluitvormingsmotoren: het ondernemingsklimaat, macro-economische risico's, bankrisico's, milieurisico's, politieke en sociale risico's, fragiliteitsindex, conflictindex, kopersrisicobeoordeling, betalingsindex, enzovoorts.
  • De tijdsefficiëntie maximaliseren door gebruik te maken van kwartaalupdates en uitgebreide gegevenshistorieken die meer dan tien jaar beslaan.

 

SCHADELOOSSTELLING & INCASSO: verbeter schadebeheer MET DEEP LEARNING EN BEELDVERWERKINGSTECHNOLOGIEËN

Coface rolt nieuwe oplossingen uit om het schadebeheer te optimaliseren en zo een optimale kwaliteit van dienstverlening aan haar klanten te leveren door het werk van schadebeheerders en incassomanagers te stroomlijnen. Het Coface Data Lab heeft een oplossing ontwikkeld op basis van OCR-technologie (Optical Character Recognition) en getrainde geavanceerde neurale netwerkalgoritmen. Dit nieuwe systeem is ontworpen om de aanzienlijke hoeveelheid onbetaalde declaraties van klanten van Coface en het grote aantal documenten dat "handmatig" door de managementteams moet worden verzameld en gecontroleerd, aan te pakken.

Voor elke nieuwe declaratie van onbetaalde schulden waarvoor schadeloosstelling vereist is, analyseert de tool alle documenten die door klanten worden aangeleverd en detecteert en onderscheidt facturen van andere soorten documenten. Vervolgens identificeert het de kerngegevens (factuurnummer en -datum, vervaldatum van betaling, totaalbedrag en btw, enzovoort) uit alle digitale en tekstuele inhoud die door de OCR is geëxtraheerd. Om de extractie van deze kerngegevens te identificeren en te automatiseren, moet Coface algoritmen voor kunstmatige intelligentie trainen op honderdduizenden documenten uit records die eerder door de managementteams zijn verwerkt.

En het resultaat? In enkele minuten kan de software dossiers opsporen waarin de kennisgeving voor de aangifte van onbetaalde facturen onvolledig is. Door het handmatige analysewerk met 70% te verminderen, verbetert deze oplossing de termijnen voor de verwerking van vorderingen en versnelt het proces van schadeloosstelling ten gunste van de klanten van Coface. Dit is des te belangrijker omdat de schadeloosstellings- en incassofase een cruciaal moment is voor een klant die kan worden getroffen omdat een van zijn bestellingen niet is betaald!

 

>> Laat u terugbellen door een van onze experts of vraag meer informatie aan over onze dataoplossingen op ons bedrijfsinformatieplatform iCON by Coface.

Naar boven