Nieuws

Frankrijk: langere en frequentere betalingsachterstanden, met kleine bedrijven in de vuurlinie

08/11/2023

De verslechtering van de betalingsgewoonten van bedrijven in Frankrijk wordt weerspiegeld in de insolventiecijfers, met een onbetwistbare stijging sinds het begin van het jaar die zelfs de niveaus van voor de crisis overtreft. Lees nu meer.

meer lezen

Raad voor samenwerking van de Golf: Een echte winnaar van de wereldwijde economische tegenwind?

27/10/2023

Na een vertraging in 2023, voornamelijk als gevolg van lagere energieproductie en -prijzen, zal 2024 naar verwachting een jaar van hogere economische groei worden voor de landen van de Samenwerkingsraad van de Golf (GCC), omdat de prijzen sinds de zomer stijgen, na enkele maanden van pessimisme over de wereldwijde vraag naar olie. Maar niet alle landen zijn gelijk...

meer lezen

Land- en Sectorrisicobarometer Q3 2023: Macro-economie op de proef gesteld door micro-economische verslechtering

17/10/2023

Alle leidende indicatoren wijzen op een sterke vertraging van de activiteit in Noord-Amerika en de Eurozone tegen het einde van het jaar, en het herstel van de Chinese economie is snel gebotst op structurele zwaktes en een gebrek aan vertrouwen bij huishoudens en bedrijven. In deze context hebben we 7 landenrisicobeoordelingen aangepast (2 upgrades en 5 downgrades) en 33 sectorrisicobeoordelingen (17 upgrades en 16 downgrades).
Meer informatie in onze meest recente barometer.

meer lezen

Betalingsenquête Duitsland 2023: op de weg terug naar de slechte oude tijd

12/09/2023

Hoewel het betalingsgedrag zelfs na deze verslechtering relatief goed blijft, zijn bedrijven erg pessimistisch over hun zakelijke vooruitzichten.
Lees meer in onze volledige nieuwsbericht.

meer lezen

Coface op landelijke radio met Qmusic

15/08/2023

Met de radiocommercial ‘GRATIS klantencheck’ wil Coface ondernemers stimuleren méér informatie in te winnen over hun potentiële klanten en andere zakelijke relaties. Doel is hen bewust te maken van het risico dat ze lopen, bijvoorbeeld wanneer ze eerst goederen of diensten leveren en afspreken pas later door de klant betaald te krijgen.

Lees meer

meer lezen
Alle nieuwsberichten